Enjoy.nl
het grootste aanbod van complete uitjes
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

Groepsuitje middag zeilen met een Botter in Huizen

Aan boord van de Botter genieten van een mooie middag en aanleggen op een onbewoond eiland! Dat kan met dit zeilarrangement De Middag van de Harderwijkerbank op de voormalige Zuiderzee, het IJsselmeer. Geniet met familie, vrienden of collega's van een middagje uitwaaien op een zeilschip.

vanaf € 99,95 p.p.
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Relaxen met familie en vrienden met een zeildag op het IJsselmeer
Met z'n allen proosten op een goede bottervaart

Dit groepsuitje op het water is inclusief:

  •  Huur schip voor 3 uur
  •  Ontvangst met lunch
  •  Palaver
  •  Schippersborrel met haring
  •  Borrelhapjes
  •  BBQ of visbakken
  •  Onbeperkt consumpties
  •  Servicekosten

ALL-IN Prijs: € 99,95 p.p. exclusief btw.
Minimum aantal personen: 12.

De prijs van dit zeilarrangement is geldig tot en met 31 december 2018.

Groepsuitje zeilen met een botter

Aan boord van de Botter genieten van een mooie middag en aanleggen op een onbewoond eiland! Dat kan met dit zeilarrangement De Middag van de Harderwijkerbank op de voormalige Zuiderzee, het IJsselmeer. Geniet met familie, vrienden of collega's van een middagje uitwaaien op een zeilschip.

De legende van de botters

“De huidige Botter BU 89 werd gebouwd in 1907 te Huizen, in opdracht van mevr. L Westland-Bout en onder nummer HZ 102 in de vaart genomen. Rond 1918 werd het schip verkocht aan Wouter Klaassen,één van de beste Harderwijker vissers. Over hem werd gezegd: ‘als alle Harderwijker vissers in de haven zijn is Saul nog op zee’. De bijnaam Saul kreeg hij doordat hij op een dag achter een andere visser aan ging die ‘s middags een beste vracht had gelost. Die visser zag dat hij ‘s middags werd gevolgd en sprak de volgende woorden: ‘Saul, Saul, waarom volgt gij mij’? (zie Leviticus).”

Hoe ziet de Zeilmiddag van de Harderwijkerbank er uit?

13.00 uur: Ontvangst in Huizen met een eenvoudige lunch
13.30 uur: Palaver met een korte historische inleiding het indelen van de schepen
13.45 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen
14.00 uur: Schippersborrel met verse Haring
15.00 uur: Borrelhapjes

Tijdens het varen wordt u natuurlijk goed verzorgd met de nodige consumpties

16.45 uur: Aankomst in de haven van Huizen
17.00 uur: Begin van het barbecue en/of het op traditionele wijze visbakken aan boord van onze schepen in de haven
19.00 uur: Einde Zeilarrangement

088-5405805 Persoonlijk advies?

Kaart

Foto's

Spakenburgse BotterSpakenburgse BotterSpakenburgse BotterRelaxen met familie en vrienden met een zeildag op het IJsselmeerMet z'n allen proosten op een goede bottervaart

Reviews

Er zijn geen reviews bij dit uitje

Over BotterEvents.nl

Algemeen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

BotterEvents.nl

U kunt een Botter huren bij BotterEvents.nl voor familieuitjes, vrijgezellenfeesten, teambuildingsactiviteiten, Botter races, workshops, themafeesten, vergaderbijeenkomsten en nog veel meer.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Kijk voor meer informatie op BotterEvents.nl en neem via het contact formulier contact met ons op !

Vertrekhavens

- Spakenburg
- Kampen
- Huizen
- Elburg

Huizen

Huizen is een veelzijdige gemeente in Het Gooi. Huizen ligt omgeven door bos, hei en water, absoluut uniek in het centrum van Nederland. Watersporters genieten er aan het strand, in de oude haven of een van de moderne jachthavens. Natuurliefhebbers zoeken de bossen en de hei op en cultuurliefhebbers halen hun hart op in een van de musea.

Interesse in deze partner en haar aanbod? Gebruik de onderstaande mogelijkheden voor direct contact en/of informatie. Bel 088-5405805 als u gratis advies en/of ondersteuning wenst van een van onze specialisten.

Meer leuke uitjes

foto