Enjoy.nl
het grootste aanbod van complete uitjes
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

Zeiltocht met droogvallen op de Waddenzee

Een dag droogvallen op de Waddenzee, met een historisch zeilend platbodemschip. De droogvaltochten starten en eindigen in de prachtige zeehaven van Harlingen. Wilt u deze unieke zeildag ook beleven? U kunt deze dag al vanaf 1 persoon boeken op de genoemde data. Boek en beleef dit fantastische [..]

vanaf € 85,- p.p.
Er is 1 review gegeven. 9.0
droogvallen
droogvallen
droogvallen
zeilen
zeilen
droogvallen
zeiltocht

Deze prachtige zeiltocht op de Waddenzee is inclusief:

  •  Zeiltocht op de Waddenzee + droogvallen
  •  Koffie en thee
  •  Lunch
  •  Warme maaltijd

Prijs: € 85,- p.p.
Prijs kinderen (t/m 12 jaar): € 55,- p.p.

Individueel te boeken.

Wanneer kunt u dit boeken?

Beleef deze fantastische zeildag en boek (kan al vanaf 1 persoon) op één van onderstaande data:

April: 28
Mei: 14, 27
Juni: 12,13, 26, 27
Juli: 25, 26
Augustus: 10,11, 24, 25   
September: 8, 9, 23, 24

De prijzen van deze prachtige zeiltocht op de Waddenzee zijn geldig tot en met 31 december 2018.

Zeilen op de Waddenzee

Een dag droogvallen op de Waddenzee, met een historisch zeilend platbodemschip. De droogvaltochten starten en eindigen in de prachtige zeehaven van Harlingen.

Programma

Rond 9:00 uur wordt u met koffie/thee en wat lekkers ontvangen.

Na de kennismaking met de schipper en matroos gaan de trossen los, vaart het schip de haven uit en worden de zeilen bijgezet. De matroos zal u uitleggen wat er zoal moet gebeuren voor, tijdens en na het zeilen. Het programma en de plaats waar het schip gaat droogvallen is in de eerste plaats afhankelijk van de windsterkte, - kracht, -richting en natuurlijk het getij. Het lage watermoment op uw droogvaldag zal ongeveer plaatsvinden tussen 15.00 – 17.00 uur.

Zo’n twee uur voor laagwater komt het schip aan op de plaats waar het zal gaan droogvallen. Het anker gaat erin en dan is het wachten. Dit wachten is verre van saai, het water loopt ondertussen weg en u ziet de bodem van de Waddenzee steeds duidelijker worden. Op het moment dat de schipper het trapje buiten het schip plaatst kunt u van boord en wandelt u over de bodem van de zee.

Tijdens de reis is er koffie en thee en wordt er een lekkere lunch en een warme maaltijd bereid. U kunt aan boord fris- en alcoholische drankjes kopen.

Rond 20:00 uur zal u weer terugkeren in de haven van Harlingen.

Data droogvaltochten 2018

Deze prachtige zeiltocht kan in 2018 op onderstaande data geboekt worden:

April: 28
Mei: 14, 27
Juni: 12,13, 26, 27
Juli: 25, 26
Augustus: 10,11, 24, 25   
September: 8, 9, 23, 24

Waddengids

Deze tochten worden georganiseerd in samenwerking met de Waddenvereniging. Er gaat een waddengids mee en desgewenst kunt u de excursie met deze gids op het Wad volgen. De schippers en de waddengids houden altijd rekening met de wensen van zowel de volwassenen als de kinderen. Dus ook voor de kinderen (van klein tot groot) kan dit een onvergetelijke dag worden.

088-5405805 Persoonlijk advies?

Kaart

Foto's

droogvallendroogvallenzeilenzeilendroogvallenzeiltocht
9/10
beoordeling
9 op 10
Beoordeling gebaseerd op 1 geverifieerde Reviews
Gemiddelde beoordeling
8.0
Ligging
9.0
Prijs / kwaliteit
9.0
Service
8.0
Activiteiten
8.0
Accommodatie
10.0
Eten / drinken
Reviews
gebruiker 9
Irma Biegstraaten
57 jaar
gebruiker Aanbevolen
met partner
20-09-2017 09:30

Wij hebben een heerlijke dag op het wad gehad, ik had alleen niet gedacht dat je zo lang stil zou liggen namelijk van half elf tot half zeven dus wel 8 uur. Waarschijnlijk kan dat niet anders maar ik had graag wat langer willen zeilen.

  • 8.0
  • 9.0
  • 9.0
  • 8.0
  • 8.0
  • 10.0

Over Onze partner

Historische Zeilvaart Harlingen

Sinds 1985 organiseren wij groepszeilreizen en meezeilreizen op historische en klassieke zeilschepen. Gemeenschappelijk doel van de Historische Zeilvaart Harlingen is onze prachtige zeilschepen in stand te houden, te laten varen en voor ieder toegankelijk te maken. De traditionele zeilvaart verdient dat.

De schepen, varende onder de vlag van de SHZH, voldoen aan de strenge veiligheidseisen van de Binnenschepenwet.

Alle schippers van de Historische Zeilvaart Harlingen zijn lid van de SHZH. Ze hebben hart voor het reilen en zeilen van de schepen en oog en oor voor de wensen van reizigers. De unieke werkwijze van de SHZH is te danken aan een persoonlijke benadering en  de korte lijnen tussen klant, kantoor en schipper.


Wat u wilt, zeg het maar!
Een zeilschip van de SHZH kunt u huren voor één dag, twee dagen, een week, een midweek, een week of nog langer. Aan boord is het mogelijk in een goed geoutilleerde kombuis zelf uw eten te bereiden. Maar u kunt er ook voor kiezen dat deels of geheel door een professioneel cateringbureau van de SHZH te laten verzorgen.

De ene zeilreis is de andere niet.
Samen met Agnes Sonneveld en Marianna Schokker van de Historisch Zeilvaart Harlingen kunt u een plan maken voor uw zeilreis. Op basis van uw persoonlijke wensen ontvangt u van ons een offerte op maat.

Zeilen , droogvallen en wadlopen met de Historische Zeilvaart Harlingen

Een dagje droogvallen op de Waddenzee, met een historisch zeilend platbodemschip. De droogvaltochten starten en eindigen in Harlingen, prachtige zeehaven aan de Waddenzee. Rond 9.00 uur wordt u met koffie en thee ontvangen.

Na de kennismaking zal de schipper het programma van deze dag uitleggen en de matroos maakt u wegwijs op het schip. Het programma en de plaats waar het schip gaat droogvallen is in de eerste plaats afhankelijk van de windsterkte, - kracht, -richting en natuurlijk het getij. Het lage watermoment op uw droogvaldag zal plaatsvinden tussen 14.00 – 16.00 uur. Na de ontvangst gaan de trossen los, vaart het schip de haven uit en worden de zeilen bijgezet. De matroos zal u uitleggen wat er zoal moet gebeuren voor, tijdens en na het zeilen.

Zo’n twee uur voor laagwater komt het schip aan op de plaats waar het zal gaan droogvallen. Het anker gaat erin en dan is het wachten. Dit wachten is verre van saai; het water loopt ondertussen weg en u ziet de bodem van de Waddenzee steeds duidelijker worden. Op het moment dat de schipper het trapje buiten het schip plaatst kunt u van boord en wandelt u over de bodem van de zee.

Wij organiseren deze tochten in samenwerking met de Waddenvereniging. Er gaat een waddengids mee en desgewenst kunt u de excursie met deze gids op het Wad volgen. Onze schippers en de waddengids houden altijd rekening met de wensen van zowel de volwassenen als de kinderen. Dus ook voor de kinderen (van klein tot groot)is dit een onvergetelijke dag. Tijdens de reis is er voldoende eten aan boord voor een lekkere lunch en een warme maaltijd. U kunt aan boord fris- en alcoholische drankjes kopen. 

" Wij hebben een heerlijke dag op het wad gehad, ik had alleen niet gedacht dat je zo lang stil zou liggen namelijk van half elf tot half zeven dus wel 8 uur.
Waarschijnlijk kan dat niet anders maar ik had graag wat langer willen zeilen. "

Irma Biegstraaten 20-09-2017 09:30

foto