Enjoy.nl
het grootste aanbod van complete uitjes
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

Zeiltocht met droogvallen op de Waddenzee

Een dag droogvallen op de Waddenzee, met een historisch zeilend platbodemschip. De droogvaltochten starten en eindigen in de prachtige zeehaven van Harlingen. Wilt u deze unieke zeildag ook beleven? U kunt deze dag al vanaf 1 persoon boeken op de genoemde data. Boek en beleef dit fantastische [..]

vanaf € 85,- p.p.
Er is 1 review gegeven. 9.0
droogvallen
droogvallen
droogvallen
zeilen
zeilen
droogvallen
zeiltocht

Deze prachtige zeiltocht op de Waddenzee is inclusief:

 •  Zeiltocht op de Waddenzee + droogvallen
 •  Ontvangst om 9 uur en 20.00 uur terug in de haven
 •  Koffie en thee
 •  Lunch
 •  Warme maaltijd

Prijs: € 95,- p.p.
Prijs kinderen (t/m 12 jaar): €65,- p.p.

Individueel te boeken.

Wanneer kunt u dit boeken?

Beleef deze fantastische zeildag en boek (kan al vanaf 1 persoon) op één van onderstaande data:

Mei:1,2, 16,17
Juni: 14,15.16
Juli: 14,30,31
Augustus: 12,13,28,29
September: 10,11,12

Tijd: 09.00-20.00 uur

(Lunch, koffie met koekje en eenvoudig diner aan boord is in de prijs inbegrepen, Fris- en alcoholische dranken kunnen aan boord worden gekocht)

De maximale groepsgrootte om als groep in te schrijven is 8 personen.

De prijzen van deze prachtige zeiltocht op de Waddenzee zijn geldig tot en met 31 december 2019.

Zeilen en droogvallen op de bodem van de Waddenzee

Een dag droogvallen op de Waddenzee, met een historisch zeilend platbodemschip. De droogvaltochten starten en eindigen in de prachtige zeehaven van Harlingen.

Programma

Rond 9:00 uur wordt u met koffie/thee en wat lekkers ontvangen.

Na de kennismaking met de schipper en matroos gaan de trossen los, vaart het schip de haven uit en worden de zeilen bijgezet. De matroos zal u uitleggen wat er zoal moet gebeuren voor, tijdens en na het zeilen. Het programma en de plaats waar het schip gaat droogvallen is in de eerste plaats afhankelijk van de windsterkte, - kracht, -richting en natuurlijk het getij. Het lage watermoment op uw droogvaldag zal ongeveer plaatsvinden tussen 15.00 – 17.00 uur.

Zo’n twee uur voor laagwater komt het schip aan op de plaats waar het zal gaan droogvallen. Het anker gaat erin en dan is het wachten. Dit wachten is verre van saai, het water loopt ondertussen weg en u ziet de bodem van de Waddenzee steeds duidelijker worden. Op het moment dat de schipper het trapje buiten het schip plaatst kunt u van boord en wandelt u over de bodem van de zee.

Tijdens de reis is er koffie en thee en wordt er een lekkere lunch en een warme maaltijd bereid. U kunt aan boord fris- en alcoholische drankjes kopen.

Rond 20:00 uur zal u weer terugkeren in de haven van Harlingen.

Data droogvaltochten 2019

Deze prachtige zeiltocht kan in 2019 op onderstaande data geboekt worden:

Mei:1,2, 16,17
Juni: 14,15.16
Juli: 14,30,31
Augustus: 12,13,28,29
September: 10,11,12

Waddengids

Deze tochten worden georganiseerd in samenwerking met de Waddenvereniging. Er gaat een waddengids mee en desgewenst kunt u de excursie met deze gids op het Wad volgen. De schippers en de waddengids houden altijd rekening met de wensen van zowel de volwassenen als de kinderen. Dus ook voor de kinderen (van klein tot groot) kan dit een onvergetelijke dag worden.

088-5405805 Persoonlijk advies?

Kaart

Foto's

droogvallendroogvallenzeilenzeilendroogvallenzeiltocht
9/10
beoordeling
9 op 10
Beoordeling gebaseerd op 1 geverifieerde Reviews
Gemiddelde beoordeling
8.0
Ligging
9.0
Prijs / kwaliteit
9.0
Service
8.0
Activiteiten
8.0
Accommodatie
10.0
Eten / drinken
Reviews
gebruiker 9
Irma Biegstraaten
57 jaar
gebruiker Aanbevolen
met partner
20-09-2017 09:30

Wij hebben een heerlijke dag op het wad gehad, ik had alleen niet gedacht dat je zo lang stil zou liggen namelijk van half elf tot half zeven dus wel 8 uur. Waarschijnlijk kan dat niet anders maar ik had graag wat langer willen zeilen.

 • 8.0
 • 9.0
 • 9.0
 • 8.0
 • 8.0
 • 10.0

Over Onze partner

Zeilen vanuit Harlingen

Sinds 1985 organiseren wij groepszeilreizen en mee-zeilreizenop historische en klassieke zeilschepen. Het gemeenschappelijk doel is de prachtige zeilschepen in stand te houden, te laten varen en voor iedereen toegankelijk te maken. De traditionele zeilvaart verdient dat.De schepen, varende onder de vlag van de SHZH, voldoen aan de strenge veiligheidseisen van de Binnenschepenwet.

Hart voor het reilen en zeilen van de schepen

Alle schippers zijn lid van de SHZH. Ze hebben hart voor het reilen en zeilen van de schepen en oog en oor voor de wensen van reizigers. De unieke werkwijze van de SHZH is te danken aan een persoonlijke benadering en de korte lijnen tussen klant, kantoor en schipper.

Wat u wilt, zeg het maar!

Een zeilschip van de SHZH kunt u huren voor 1 dag, 2 dagen, een week, een midweek, een week of nog langer. Aan boord is het mogelijk in een goed geoutilleerde kombuis zelf uw eten te bereiden. Maar u kunt er ook voor kiezen dat deels of geheel door een professioneel cateringbureau van de SHZH te laten verzorgen.

De ene zeilreis is de andere niet.

Geef dus uw wensen door en we maken graag een zeilreis voor u. Op basis van uw persoonlijke wensen ontvangt u van ons dan een offerte op maat.

" Wij hebben een heerlijke dag op het wad gehad, ik had alleen niet gedacht dat je zo lang stil zou liggen namelijk van half elf tot half zeven dus wel 8 uur.
Waarschijnlijk kan dat niet anders maar ik had graag wat langer willen zeilen. "

Irma Biegstraaten 20-09-2017 09:30

foto