Enjoy.nl
het grootste aanbod van complete uitjes
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

Beleef een authentieke zeildag door landelijk Friesland

Voor uw familiedag, vriendenuitje of met collega's een fantastische zeildag op de Friese wateren beleven? Met dit authentieke schip ontdekt u bijzondere plekjes in Friesland. U kunt het schip al huren vanaf 2 uur en zo uw eigen zeildag samenstellen.

vanaf € 13,90 p.p.
Er is 1 review gegeven. 9.0
R & H
R & H
w
q
www

Dit Zeilarrangement is inclusief:

  •  Zeiltocht

Prijzen voor het schip met schipper:
2,5 uur € 250
3 uur € 300
4 uur € 400
6 uur € 500
8 uur € 600

Op zaterdag geldt een toeslag van 10% op het gangbare tarief.
Deze prijsopgave heeft betrekking op groepen tot maximaal 12 personen. Voor grotere groepen gelden andere tarieven.

Catering:
De Swaentsje kan tevens geheel verzorgd met catering worden gehuurd. Hiervoor hebben wij met zorg een selectie gemaakt uit diverse hapjes en drankjes. Informeer naar de diverse mogelijkheden.

De prijzen van dit arrangement zijn geldig tot en met 31 december 2018.

Zeil arrangement vanuit hartje Drachten met de Friese snikke 'Swaentsje'

Voor uw familiedag, vriendenuitje of met collega's een fantastische zeildag op de Friese wateren beleven? Met dit authentieke schip ontdekt u bijzondere plekjes in Friesland. U kunt het schip al huren vanaf 2 uur en zo uw eigen zeildag gaan samenstellen.

Drachtstervaart

Ooit de levensader die Dragten welvaart bracht, en nu ligt hij er weer; de Drachtstervaart.

Met dit unieke arrangement zeilt u met het voormalige turfscheepje de Friese snikke Swaentsje. In vroeger tijden bracht zij de turf van de gebieden rondom Drachten naar bestemmingen in heel Friesland, tegenwoordig is de ‘Swaentsje’ opnieuw een zeilend bedrijfsvaartuig met als thuishaven de nieuwe Drachtstervaart.

Bij een van de vele horecagelegenheden kunt u inschepen voor een unieke zeiltocht over de vaart en de waterrijke omgeving van Drachten. Vanuit de ruime zitkuip van de ‘Swaentsje’ kunt u zich actief bezighouden met het zeilen maar u kunt ook, met een hapje en een drankje, genieten van al wat er op en om het water te beleven is.

Friese snikke ‘Swaentsje’ is iedere dag te huur en voor iedereen. Met ons speciale uurtarief kunt u altijd zelf bepalen hoe u de dag indeelt. 

Ook bieden wij verschillende arrangementen zoals een excursie naar de historische scheepswerf ‘Buitenstvallaat’, een beurtveer naar Oudega vv of een actieve zeiltocht naar het Nationaal Park ‘Alde Feanen’ bij Earnewald. Maar natuurlijk kunt u ook gewoon een heerlijk stukje zeilen met een lunch of picknick aan boord.

Informeer naar de mogelijkheden.

Friese snik 'Swaentsje'

Het authentieke schip uit 1913 is in 2005 geheel gerestaureerd en omgebouwd tot een fraai, comfortabel en eenvoudig te zeilen schip bestemd voor exclusieve vaartochtjes met gezelschappen tot 18 personen. Vanuit haar ruime zitkuip kunt u zich actief bezighouden met het zeilen maar u kunt ook, met een hapje en een drankje genieten van de prachtige omgeving van Drachten.

Een varend monument, zo mag de Friese Snik wel genoemd worden. Dit historische geklonken scheepje is met recht een unieke verschijning op de Friese binnenwateren. Als voorloper van het bekende skutsje werd dit type schip vooral in de 19e eeuw gebruikt in de vracht- en beurtvaart. In heel Nederland was de Snik ook als trekschuit een veel voorkomende verschijning. Op J. Vermeers 'Gezicht op Delft' is er op de voorgrond zo'n Snik als trekschuit te zien.

088-5405805 Persoonlijk advies?

Kaart

Foto's

R & Hwqwww
9/10
beoordeling
9 op 10
Beoordeling gebaseerd op 1 geverifieerde Reviews
Reviews
gebruiker 9
J. van Egmond
gebruiker Aanbevolen
22-09-2009 19:00

We hebben een hele mooie dag gehad op deze mooie boot. De schipper was erg vriendelijk en wist veel te vertellen over de omgeving. Een aanrader!

Over Onze partner

Zeilen

Verhuur van traditionele zeilschepen in Friesland voor groepen tot 150 personen met de schepen; Suydersee, Alida en Swaentsje.

Schipper/eigenaar Remco Visser, die in 1990 van zijn hobby zijn beroep maakte, kent het vaargebied als geen ander en maakt optimaal gebruik van de snelheid en de geringe diepgang van zijn schip.

Friese Snik Swaentsje

Dit seizoen gaan we met de Friese Snik Swaentsje (1913) een nieuw vaargebied ontdekken.
Vanaf 5-sterren groepsaccomodatie ‘De Turfhoeke’ bij Gorredijk wordt er een prachtige tocht gemaakt over dit historische vaarwater dat al in de 16-de eeuw is ontstaan.
Met schepen als de Friese Snikke werd de turf uit de veengebieden opgehaald en naar bestemmingen over heel het land vervoerd. Tegenwoordig wordt het kanaal alleen nog gebruikt tbv. de recreatievaart.

Vaargebied Alida

Waddenzee, IJsselmeer, Friese Meren.

De van oudsher belangrijke zeilgebieden van Nederland zijn de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese meren. De sfeervolle combinatie van ruimte en rust, natuur en cultuur biedt talloze mogelijkheden voor een avontuurlijke bestemming. Het IJsselmeer is bovenal een ideaal zeilgebied.Ook liefhebbers van de rijke historische havenplaatsen uit de Gouden Eeuw en oude vissersplaatsjes komen hier volop aan hun trekken.

Vaargebied Suydersee

Vanuit Harlingen (de thuishaven) kan er alle kanten op gevaren worden. Als ‘starthaven’ heeft dit veel voordelen; Alle waddeneilanden zijn binnen bereik. Al eens op Texel, Vlieland of Terschelling geweest? Of Ameland en Schiermonnikoog? Met een gunstige tij en wind vaart het schip er voor u naar toe.

Bijna net zo interessant is de tocht naar het zuiden. Met een schut door de sluizen bent je zo op het IJsselmeer. Even een harinkje happen in Stavoren, een bezoek te brengen aan Volendam of een van de andere IJsselmeersteden. Kinderen aan boord? U moet een keer in het Zuiderzee museum in Enkhuizen geweest zijn. Kortom, vanuit Harlingen kan de reis alle kanten op.

" We hebben een hele mooie dag gehad op deze mooie boot. De schipper was erg vriendelijk en wist veel te vertellen over de omgeving. Een aanrader! "

J. van Egmond 22-09-2009 19:00

foto