Enjoy.nl
het grootste aanbod van complete uitjes
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

Zeilen op Friese meren - zeildag met actie en ontspanning

Een heerlijke zeildagtocht op een 105 jaar oude, enig overgebleven zeilende Keenaak Alida. Een zeildag beleven vol actie en ontspanning. Met haar geringe diepgang brengt dit zeilschip u vanuit Harlingen op de meest bijzondere, afgelegen plekjes van Friesland en het wad.

vanaf € 32,- p.p.
Klipper Suydersee
Klipper Suydersee
Klipper Suydersee
Klipper Suydersee
Klipper Suydersee
Klipper Suydersee
Klipper Suydersee
Klipper Suydersee

Dit Zeilarrangement is inclusief:

  •  Een dagtocht duurt van 9.00 uur tot 17.00 uur.
  •  Huur schip
  •  Schipper

Prijs: € 37,25 p.p. bij deelname van 35 personen. Op zaterdag is de prijs € 45,75 p.p.

Minder personen is uiteraard ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden voor uw groep.

  •  Op de Alida kunnen groepen tot 40 personen terecht. Bent u met meer personen dan kunnen we uiteraard een 2e schip huren.
  •  Wij kunnen voor u catering en entertainment verzorgen. Informeert u naar de mogelijkheden.
  •  Op de Alida kunnen 24 personen overnachten.

De prijzen van dit zeilarrangement zijn geldig tot en met 31 december 2018.

Zeilen, droogvallen, wadlopen én naar de zeehonden

Zeilen, droogvallen, wadlopen én naar de zeehonden op één dag met zeilschip Alida.

In Frieslands Waddenhaven Harlingen scheept u in aan boord van het historische zeilschip Alida. Het wordt een dag vol actie, (ont)spanning en samen genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helemaal uit. Met haar geringe diepgang van slechts 80 cm is de Alida bij uitstek geschikt voor de ondiepe wateren van de Waddenzee.

Welkom aan boord

Na het welkomstwoord van de schipper volgt er een korte uitleg over het schip en de te volgen route. Daarna is het ‘trossen los’ en hijsen we samen de zeilen, op zoek naar een geschikte zandplaat om het schip te laten droogvallen. 

Bezoek de Zeehonden

Bij eb op het Wad is er gelegenheid om een wandeling over de zeebodem te maken, al dan niet onder begeleiding van een ervaren gids. Met de komst van de vloed krijgt de Alida weer water onder haar vlak en worden opnieuw de zeilen gehesen. In de wereld van de historische zeilvaart staat de Alida bekend als een schip met fantastische zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het roer graag uit handen zodat u dit zelf kan ervaren. Na een bezoek aan de zeehondenbank wordt er koers gezet naar Harlingen.

088-5405805 Persoonlijk advies?

Kaart

Foto's

Klipper SuyderseeKlipper SuyderseeKlipper SuyderseeKlipper SuyderseeKlipper SuyderseeKlipper SuyderseeKlipper Suydersee

Reviews

Er zijn geen reviews bij dit uitje

Over Onze partner

Zeilen

Verhuur van traditionele zeilschepen in Friesland voor groepen tot 150 personen met de schepen; Suydersee, Alida en Swaentsje.

Schipper/eigenaar Remco Visser, die in 1990 van zijn hobby zijn beroep maakte, kent het vaargebied als geen ander en maakt optimaal gebruik van de snelheid en de geringe diepgang van zijn schip.

Friese Snik Swaentsje

Dit seizoen gaan we met de Friese Snik Swaentsje (1913) een nieuw vaargebied ontdekken.
Vanaf 5-sterren groepsaccomodatie ‘De Turfhoeke’ bij Gorredijk wordt er een prachtige tocht gemaakt over dit historische vaarwater dat al in de 16-de eeuw is ontstaan.
Met schepen als de Friese Snikke werd de turf uit de veengebieden opgehaald en naar bestemmingen over heel het land vervoerd. Tegenwoordig wordt het kanaal alleen nog gebruikt tbv. de recreatievaart.

Vaargebied Alida

Waddenzee, IJsselmeer, Friese Meren.

De van oudsher belangrijke zeilgebieden van Nederland zijn de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese meren. De sfeervolle combinatie van ruimte en rust, natuur en cultuur biedt talloze mogelijkheden voor een avontuurlijke bestemming. Het IJsselmeer is bovenal een ideaal zeilgebied.Ook liefhebbers van de rijke historische havenplaatsen uit de Gouden Eeuw en oude vissersplaatsjes komen hier volop aan hun trekken.

Vaargebied Suydersee

Vanuit Harlingen (de thuishaven) kan er alle kanten op gevaren worden. Als ‘starthaven’ heeft dit veel voordelen; Alle waddeneilanden zijn binnen bereik. Al eens op Texel, Vlieland of Terschelling geweest? Of Ameland en Schiermonnikoog? Met een gunstige tij en wind vaart het schip er voor u naar toe.

Bijna net zo interessant is de tocht naar het zuiden. Met een schut door de sluizen bent je zo op het IJsselmeer. Even een harinkje happen in Stavoren, een bezoek te brengen aan Volendam of een van de andere IJsselmeersteden. Kinderen aan boord? U moet een keer in het Zuiderzee museum in Enkhuizen geweest zijn. Kortom, vanuit Harlingen kan de reis alle kanten op.

Interesse in deze partner en haar aanbod? Gebruik de onderstaande mogelijkheden voor direct contact en/of informatie. Bel 088-5405805 als u gratis advies en/of ondersteuning wenst van een van onze specialisten.

foto