Enjoy.nl
het grootste aanbod van complete uitjes
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

Dagje Zeilen over de Vecht met het Utrechts Statenjacht

Beleef een bijzondere zeildag met vertrek vanuit Muiden op een Statenjacht uit de 18e eeuw. Met familie, vrienden of voor een teamdag of bedrijfsuitje een dagje uit op het water en zeilen over de Vecht.

vanaf € 124,95 p.p.
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Dagje zeilen
Prachtige zonsondergang op het water
statenjacht

Bij dit Dagje Zeilen over de Vecht is inbegrepen:

  •  Huur schip voor 6,5 uur
  •  Koffie/thee met cake
  •  Palaver
  •  Schippersborrel met verse haring
  •  Lunchbuffet aan boord
  •  Borrel met bittergarnituur
  •  Servicekosten

Prijs: € 124,95 p.p. exclusief BTW

Minimum aantal personen: 20, maximaal 27.
Prijzen zijn exclusief drankjes aan boord.

De prijs van dit dagje zeilen over de Vecht is geldig tot en met 31 december 2018.

Dagje Zeilen over de Vecht met het Utrechts Statenjacht

Beleef een bijzondere zeildag met vertrek vanuit Muiden op een Statenjacht uit de 18e eeuw. Met familie, vrienden of voor een teamdag of bedrijfsuitje een dagje uit op het water en zeilen over de Vecht.

Traditioneel zeiljacht uit de 18e eeuw

Statenjacht ‘de Utrecht’ is een nauwkeurige historische reconstructie van een 18e eeuws admiraliteitsjacht, tussen 1997 en 2003 met traditionele methoden gebouwd op basis van originele tekeningen uit 1746.

Een uitstapje op zo’n stijlvol schip is niet alleen hard werken. Ligt het schip eenmaal goed op koers, dan kan een groot deel van de bemanning het wat rustiger aan doen. Een mok koffie halen in het kombuis, of gewoon lekker genieten van zon en wind. Om de beurt neemt iemand het roer over. Geconcentreerd blijven opletten, dan zijn kleine correcties voldoende om de vaart er in te houden.Wat dat betreft is een zeilschip net een onderneming.

Heerlijk dag beleven op het water

10.00 uur: Ontvangst op het Statenjacht De Utrecht met Koffie/thee en Cake
10.30 uur: Palaver met een korte historische inleiding en het indelen van de taken
10.30 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de vecht kan beginnen. Wij kunnen onderweg Weesp, Nigtevecht, Nederhorst de Berg, Vreeland en/of Loenen aandoen.
11.00 uur: Schippersborrel met verse Haring
12.30 uur: Lunchbuffet aan boord
15.00 uur: Borrel met bittergarnituur
17.00 uur: Aankomst in de haven van Muiden
17.00 uur: Einde arrangement

088-5405805 Persoonlijk advies?

Kaart

Foto's

Spakenburgse BotterDagje zeilenPrachtige zonsondergang op het waterstatenjacht

Reviews

Er zijn geen reviews bij dit uitje

Over BotterEvents.nl

Algemeen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

BotterEvents.nl

U kunt een Botter huren bij BotterEvents.nl voor familieuitjes, vrijgezellenfeesten, teambuildingsactiviteiten, Botter races, workshops, themafeesten, vergaderbijeenkomsten en nog veel meer.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Kijk voor meer informatie op BotterEvents.nl en neem via het contact formulier contact met ons op !

Vertrekhavens

- Spakenburg
- Kampen
- Huizen
- Elburg

Interesse in deze partner en haar aanbod? Gebruik de onderstaande mogelijkheden voor direct contact en/of informatie. Bel 088-5405805 als u gratis advies en/of ondersteuning wenst van een van onze specialisten.

Meer leuke uitjes

foto