Enjoy.nl
het grootste aanbod van complete uitjes
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

De Dag van de Dikke Bries - Een dagje zeilen op een botter

De dag van de dikke bries. Een mooi dagje zeilen op een botter. Gezellig een dag zeilen met vrienden, familie of collega's. Zelf zeilen of achterover hangen en genieten van de vergezichten op het Eemmeer! Boek De Dag van de Dikke Bries en geniet een dag op het water.

vanaf € 99,95 p.p.
lekker paling eten aan boord van een botter
lekker paling eten aan boord van een botter
Beleef een zeildag op de prachtige botter BU113
Spakenburgse Botter
Zeildag op het IJsselmeer met een prachtige botter
Tijd om eens bij te praten tijdens uw zeildag op het IJsselmeer
Stoere zeildag op een botter
Familie-uitje op het water boekt u op een botter
Genieten van een zeildag op het IJsselmeer
Met het hele team meewerken aan boord genieten
Spakenburgse Botter

Dit arrangement is inclusief

  •  Huur schip van 3 uur
  •  Ontvangst met koffie/thee en cake
  •  Schippersborrel met verse haring
  •  Borrelhapjes
  •  BBQ
  •  Onbeperkt consumpties

Prijs: € 99,95 exclusief btw per persoon (All-in)

Minimum aantal personen is 12 en maximum aantal is 300 personen.

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2018.

Zeilen op een Botter

De wind en het getij, Doen het zware werk voor mij. Wil je het ook beleven. Blijf dan niet op dat kantoor kleven De dag van de Dikke bries arrangement Aan boord van de Botter genieten van een mooie dag, Dat kan met dit dagarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Dat is zeilen met het stoerste visserschip

Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo'n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen. De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuydersee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers. Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

De Dag van de Dikke Bries

Aan boord van de Botter genieten van een mooie dag, en aanleggen op een onbewoond eiland. Dat kan met dit dagarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Het programma

10.30 uur: Ontvangst in 't Schippershuys in Spakenburg met koffie/thee met cake
11.00 uur: Palaver met een korte historische inleiding het indelen van de schepen
11.30 uur: Bezoek aan de Spakenburgse visafslag waar de visafslager voor u klaar staat om naast een historische vertelling op een ludieke manier makreel te veilen.
12.30 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen.
13.00 uur: Schippersborrel met verse haring
13.45 uur: Borrelhapjes.

Tijdens het varen wordt u natuurlijk goed verzorgd met de nodige consumpties.

15.45 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg
16.00 uur: Begin van de barbecue in ons restaurant 't Schippershuys en/of het op traditionele wijze visbakken aan boord van onze schepen in de haven.
17.45 uur: Einde arrangement

088-5405805 Persoonlijk advies?

Streetview

Kaart

Foto's

lekker paling eten aan boord van een botterBeleef een zeildag op de prachtige botter BU113Spakenburgse BotterZeildag op het IJsselmeer met een prachtige botterTijd om eens bij te praten tijdens uw zeildag op het IJsselmeerStoere zeildag op een botterFamilie-uitje op het water boekt u op een botterGenieten van een zeildag op het IJsselmeerMet het hele team meewerken aan boord genietenSpakenburgse Botter

Reviews

Er zijn geen reviews bij dit uitje

Over BotterEvents.nl

Algemeen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

BotterEvents.nl

U kunt een Botter huren bij BotterEvents.nl voor familieuitjes, vrijgezellenfeesten, teambuildingsactiviteiten, Botter races, workshops, themafeesten, vergaderbijeenkomsten en nog veel meer.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Kijk voor meer informatie op BotterEvents.nl en neem via het contact formulier contact met ons op !

Vertrekhavens

- Spakenburg
- Kampen
- Huizen
- Elburg

Spakenburg

In de haven van Spakenburg liggen fantastische authentieke schepen die u zeker moet zien als u dit dorp aan doet. Klederdrachten, de Oude Haven, visserij, hier ziet u het leven zoals dat heel vroeger ging. Ontdek Spakenburg zelf en maak een vaart op schitterende botters.

Interesse in deze partner en haar aanbod? Gebruik de onderstaande mogelijkheden voor direct contact en/of informatie. Bel 088-5405805 als u gratis advies en/of ondersteuning wenst van een van onze specialisten.

Meer leuke uitjes

foto