Enjoy.nl
het grootste aanbod van complete uitjes
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

Spakenburgse klederdracht arrangement

Ooit willen weten hoeveel rokken een vrouw in Spakenburgse klederdracht draagt? Spakenburg is nog een van de dorpen waar de klederdracht nog dagelijks door 350 vrouwen wordt gedragen. Met dit arrangement maakt u een prachtige zeiltocht op het Veluwemeer en neemt u een kijkje in het verleden van [..]

vanaf € 59,95 p.p.
Er is 1 review gegeven. 10.0
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Beleef een zeildag op de prachtige botter BU113
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Beleef een zeildag op de prachtige botter BU89
Spakenburgse Botter

Dit arrangement is inclusief

  •  Huur schip voor 2 uur
  •  Ontvangst met een lunch
  •  Entree museum Spakenburg
  •  Schippersborrel met verse haring
  •  Uitleg klederdracht
  •  Onbeperkt consumpties

Prijs: € 59,95 per persoon (All-in).

Minimum aantal personen is 12.

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2019.

Spakenburgse klederdracht: Cultuur en Zeilen

Ooit willen weten hoeveel rokken een vrouw in Spakenburgse klederdracht draagt??? Spakenburg is nog een van de dorpen waar de klederdracht nog dagelijks door 350 vrouwen wordt gedragen. Het meest opvallende kledingstuk is de Kraplap. De bloem versierde harde doek die men over de schouders heeft kenmerkt de dracht. De gehaakte muts die daar bij hoort blinkt uit door eenvoud.

Wilt u nu meer weten over de klederdracht, quilt werken, stoffen, etc dan is dit arrangement met een stel vriendinnen iets voor u.

Belevenis voor de gasten

De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuiderzee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers.

Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

De Middag van de Spakenburgse Dracht

13.00 uur: Ontvangst in 't Schippershuys met een eenvoudige lunch.
13.30 uur: Welkomstwoord door een van de Spakenburgse vrouwen in klederdracht.
13.30 uur: Er wordt uitleg gegeven over de klederdracht door middel van voorbeelden, stoffen en aanraking van de veelal eeuwen oude stoffen.
14.15 uur: Bezoek aan museum Spakenburg (met permanente klederdracht tentoonstelling)
15.00 uur: Vaartocht op een 100 jarige Botter over de voormalige Zuiderzee. De Zeilen worden gehesen en het genieten kan beginnen.
15.15 uur: Schippersborrel met verse Haring.
17.00 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg.

Tijdens het varen wordt u natuurlijk goed verzorgd met de nodige consumpties.

17.00 uur: Einde arrangement.

Deze dag kan uitgebreid worden met een barbecue en/of het op traditionele wijze visbakken aan boord of in ons restaurant 't Schippershuys.

088-5405805 Persoonlijk advies?

Streetview

Kaart

Foto's

Spakenburgse BotterSpakenburgse BotterSpakenburgse BotterSpakenburgse BotterSpakenburgse BotterBeleef een zeildag op de prachtige botter BU113Spakenburgse BotterSpakenburgse BotterBeleef een zeildag op de prachtige botter BU89Spakenburgse Botter
10/10
beoordeling
10 op 10
Beoordeling gebaseerd op 1 geverifieerde Reviews
Reviews
gebruiker 10
N. Aartman
gebruiker Aanbevolen
13-09-2011 13:25

Alles perfect verzorgt.

Over BotterEvents.nl

Algemeen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

BotterEvents.nl

U kunt een Botter huren bij BotterEvents.nl voor familieuitjes, vrijgezellenfeesten, teambuildingsactiviteiten, Botter races, workshops, themafeesten, vergaderbijeenkomsten en nog veel meer.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Kijk voor meer informatie op BotterEvents.nl en neem via het contact formulier contact met ons op !

Vertrekhavens

- Spakenburg
- Kampen
- Huizen
- Elburg

Spakenburg

In de haven van Spakenburg liggen fantastische authentieke schepen die u zeker moet zien als u dit dorp aan doet. Klederdrachten, de Oude Haven, visserij, hier ziet u het leven zoals dat heel vroeger ging. Ontdek Spakenburg zelf en maak een vaart op schitterende botters.

" Alles perfect verzorgt. "

N. Aartman 13-09-2011 13:25

Uw laatst bekeken uitjes

Meer leuke uitjes

foto