Enjoy.nl
het grootste aanbod van complete uitjes
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

De Nachtmerrie van het Bloedwief

Een avondje zeilen op een botter, geniet van de rust en de natuur op de vroegere Zuiderzee. Dat is het arrangement De Nachtmerrie van het Bloedwief van Spakenburgse Botterverhuur.

vanaf € 74,50 p.p.
Er zijn 2 reviews gegeven. 8.5
Beleef een zeildag op de prachtige botter BU113
Beleef een zeildag op de prachtige botter BU113
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Relaxen met familie en vrienden met een zeildag op het IJsselmeer
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter

Dit arrangement is inclusief

  •  Huur schip voor 3 uur
  •  Ontvangst met een welkomstborrel
  •  Schippersborrel met borrelhapjes
  •  Koud en warm buffet
  •  Onbeperkt consumpties

Prijs: € 74,50 per persoon All-in

Minimum aantal personen is 12. Maximum aantal personen is 250.

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2018.

Beleef het op een Botter Zeilen wordt een ware beleving

Sportief zeilen,drinken,eten en genieten van de verhalen van Botterwedstrijd schipper Jaco Bootje. De Nachtmerrie van het Bloedwief. Zeilen met een botter op de voormalige Zuiderzee en genieten van een prachtige zeiltocht met familie, vrienden of collega's. Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag en avond tochten met een botter bij uitstek geschikt als originele groepsactiviteit. Het is zeer de moeite waard als een actieve personeels- of familiedag.

Een avondvaart, een ware belevenis

Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo'n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen. De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuiderzee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers. Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

De Nachtmerrie van het Bloedwief

Aan boord van de Botter genieten van de invallende schemering, en met wat geluk een prachtige zonsondergang? Dat kan met een avondarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Het programma

17.30 uur: Ontvangst in 't Schippershuys met een welkomstborrel.
17.45 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen.
18.30 uur: Schippersborrel met borrelhapjes
20.45 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg.

Tijdens het varen worden de gasten natuurlijk goed verzorgt met de nodige consumpties.

21.00 uur: Aanvang warm en koud buffet in 't Schippershuys
23.00 uur: Einde arrangement.

088-5405805 Persoonlijk advies?

Streetview

Kaart

Foto's

Beleef een zeildag op de prachtige botter BU113Spakenburgse BotterSpakenburgse BotterSpakenburgse BotterRelaxen met familie en vrienden met een zeildag op het IJsselmeerSpakenburgse BotterSpakenburgse Botter
8.5/10
beoordeling
8.5 op 10
Beoordeling gebaseerd op 2 geverifieerde Reviews
Reviews
gebruiker 8
C Jonker
36 jaar
gebruiker Aanbevolen
12-09-2013 17:23

leuke gastheren, goed verzorgt wat betreft eten en drinken. het schippershuis was een leuke locatie, wij zaten echter aan de achterkant en daar was voor de grote groep niet echt een ruimte, je zat op verschillende niveaus wat het groepsgevoel niet ten goede kwam.

gebruiker 9
T. van Amelsvoort
gebruiker Aanbevolen
01-06-2010 15:16

Met een woord Super, alleen het thema is mij niet duidelijk.

Over BotterEvents.nl

Algemeen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

BotterEvents.nl

U kunt een Botter huren bij BotterEvents.nl voor familieuitjes, vrijgezellenfeesten, teambuildingsactiviteiten, Botter races, workshops, themafeesten, vergaderbijeenkomsten en nog veel meer.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Kijk voor meer informatie op BotterEvents.nl en neem via het contact formulier contact met ons op !

Vertrekhavens

- Spakenburg
- Kampen
- Huizen
- Elburg

Spakenburg

In de haven van Spakenburg liggen fantastische authentieke schepen die u zeker moet zien als u dit dorp aan doet. Klederdrachten, de Oude Haven, visserij, hier ziet u het leven zoals dat heel vroeger ging. Ontdek Spakenburg zelf en maak een vaart op schitterende botters.

" Met een woord Super, alleen het thema is mij niet duidelijk. "

T. van Amelsvoort 01-06-2010 15:16

Uw laatst bekeken uitjes

Meer leuke uitjes

foto