Enjoy.nl
er even lekker tussen uit
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

Uniek Zeilweekend beleven? Brandaris-Race 2018 met de Alida!

De Brandaris-Race is genoemd naar de Terschellinger vuurtoren Brandaris. Het is een sportieve wedstrijd van 19-21 oktober tussen meer dan 80 Klippers, Tjalken, Aken en andere zeilende monumenten.

vanaf € 87,50 p.p.p.n.
Reisduur 3 dagen
Klipper Suydersee
Klipper Suydersee
Klipper Suydersee
Klipper Suydersee
Klipper varen
Klipper Suydersee
Klipper Suydersee

Bij dit Brandaris-Race arrangement is inbegrepen:

  •  Inschepen op vrijdag 19 oktober om 20.00 uur en zondag 21 oktober rond 17.00 uur komen we weer aan in Harlingen
  •  2x ontbijt
  •  2x lunch
  •  1x diner
  •  2 overnachtingen

Prijs: vanaf € 175 p.p.
Al te boeken vanaf 2 personen.
Exclusief drankjes.

Dit speciale Zeilprogramma is alleen geldig van 19 oktober tot en met 21 oktober 2018.

Brandaris-Race 2018 met de Alida

De Brandaris-Race is genoemd naar de Terschellinger vuurtoren Brandaris.
Het is een sportieve wedstrijd tussen meer dan 80 Klippers, Tjalken, Aken en andere ‘zeilende monumenten’. Er wordt gestart in Harlingen waarna de schepen koers zetten naar Terschelling.

De Alida

Aan boord van de Alida heeft u een goede kans om in de prijzen te vallen want deze snelle Leunder heeft in het verleden aansprekende resultaten behaald (o.a. Winnaar Brandaris-Race 2004). Zeilervaring is niet nodig maar wel een gezonde dosis inzet om met de gehele bemanning alles uit het schip te halen.
Het is een ideale gelegenheid om de bijzondere sfeer van het wedstrijdzeilen met historische vrachtschepen te ondergaan.
Onze bevlogen scheepskok zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

Zeilweekend van Harlingen naar Terschelling en terug

Inschepen:
Vrijdag 19 oktober om 20.00 uur in Harlingen.
Ontschepen:
Zondag 21 oktober om 17.00 uur in Harlingen.

088-5405805 Persoonlijk advies?

Kaart

Foto's

Klipper SuyderseeKlipper SuyderseeKlipper SuyderseeKlipper varenKlipper SuyderseeKlipper Suydersee

Reviews

Er zijn geen reviews bij dit uitje

Over Onze partner

Zeilen

Verhuur van traditionele zeilschepen in Friesland voor groepen tot 150 personen met de schepen; Suydersee, Alida en Swaentsje.

Schipper/eigenaar Remco Visser, die in 1990 van zijn hobby zijn beroep maakte, kent het vaargebied als geen ander en maakt optimaal gebruik van de snelheid en de geringe diepgang van zijn schip.

Friese Snik Swaentsje

Dit seizoen gaan we met de Friese Snik Swaentsje (1913) een nieuw vaargebied ontdekken.
Vanaf 5-sterren groepsaccomodatie ‘De Turfhoeke’ bij Gorredijk wordt er een prachtige tocht gemaakt over dit historische vaarwater dat al in de 16-de eeuw is ontstaan.
Met schepen als de Friese Snikke werd de turf uit de veengebieden opgehaald en naar bestemmingen over heel het land vervoerd. Tegenwoordig wordt het kanaal alleen nog gebruikt tbv. de recreatievaart.

Vaargebied Alida

Waddenzee, IJsselmeer, Friese Meren.

De van oudsher belangrijke zeilgebieden van Nederland zijn de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese meren. De sfeervolle combinatie van ruimte en rust, natuur en cultuur biedt talloze mogelijkheden voor een avontuurlijke bestemming. Het IJsselmeer is bovenal een ideaal zeilgebied.Ook liefhebbers van de rijke historische havenplaatsen uit de Gouden Eeuw en oude vissersplaatsjes komen hier volop aan hun trekken.

Vaargebied Suydersee

Vanuit Harlingen (de thuishaven) kan er alle kanten op gevaren worden. Als ‘starthaven’ heeft dit veel voordelen; Alle waddeneilanden zijn binnen bereik. Al eens op Texel, Vlieland of Terschelling geweest? Of Ameland en Schiermonnikoog? Met een gunstige tij en wind vaart het schip er voor u naar toe.

Bijna net zo interessant is de tocht naar het zuiden. Met een schut door de sluizen bent je zo op het IJsselmeer. Even een harinkje happen in Stavoren, een bezoek te brengen aan Volendam of een van de andere IJsselmeersteden. Kinderen aan boord? U moet een keer in het Zuiderzee museum in Enkhuizen geweest zijn. Kortom, vanuit Harlingen kan de reis alle kanten op.

Interesse in deze partner en haar aanbod? Gebruik de onderstaande mogelijkheden voor direct contact en/of informatie. Bel 088-5405805 als u gratis advies en/of ondersteuning wenst van een van onze specialisten.

foto