Enjoy.nl
er even lekker tussen uit
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

4-daagse Fietsvakantie over de Drentse Hondsrug - Ontdek Drenthe op de Fiets

Wilt u ook eens Drenthe op de Fiets ontdekken? Fiets van hotel naar hotel met deze 4-daagse Fietsvakantie door Geopark de Hondsrug. Het mooiste is: uw bagage wordt vervoerd door ons!

vanaf € 93,- p.p.p.n.
Reisduur 4 dagen Er zijn 2 reviews gegeven. 8.5
Unescoroute Geopark de Hondsrug
Unescoroute Geopark de Hondsrug
Unescoroute Geopark de Hondsrug
Unescoroute Geopark de Hondsrug
Unescoroute Geopark de Hondsrug

Dit arrangement is inclusief:

 •  Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op 2e t/m laatste dag
 •  3 Overnachtingen
 •  3x uitgebreid ontbijtbuffet
 •  3x Diner
 •  Fietsroutes

Prijs: vanaf € 279,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer

De prijs is exclusief:

 •  Lunch en drankjes
 •  Toeristenbelasting
 •  Entreegelden
 •  Seizoenstoeslag in april en september van € 3,00 per persoon per nacht
 •  Seizoenstoeslag in mei t/m augustus van € 6,00 per persoon per nacht

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2019.

Ontdek de Drentse Hondsrug

Het Hondsruggebied is het eerste Geopark van Nederland. De combinatie van unieke geologie, een bijzonder landschap en de opvallende invloed van de mens daarop maakt deze status meer dan waard. Tijdens deze vakantie kunt u ontdekken wat de enorme ijsmassa's, het water, de kou en de wind duizenden jaren geleden in deze streek teweeg hebben gebracht.

In het Geopark vindt u de bossen in alle soorten en maten: indrukwekkende oude bossen met hoge eiken en beuken, prachtige strubbenbossen aan de rand van de heide en vergeten bosjes langs de es waar nooit iemand komt. We sturen u dan ook heel graag het bos in op de Hondsrug...

Het programma:

Dag 1: U komt in de loop van de middag aan in de prachtige Herberg in Anloo waar u dineert en overnacht.

Dag 2: Na het ontbijt stapt u heerlijk uitgerust op de fiets. Richting Emmen komt u langs Buitencentrum het Boomkroonpad. U moet dan wel even van de fiets want dit wandelpad leidt u hoog langs de toppen van de bomen. We vervolgen de route naar Drouwen. Daar bevindt zich een boerderij met de mooiste mineralen, fossielen en schelpen uit de hele wereld, ''Versteend Leven".

Daarna kunt u een bezoek brengen aan Hunebedcentrum in Borger. Hier ziet u hoe onze hunebedbouwers ca. 5500 jaar geleden hebben geleefd en nog veel meer. U wordt verwacht een Hotel in Emmen voor het diner en overnachting.

Dag 3: Na een overnachting in dit kleurrijke hotel gaat uw reis naar Wezup. Onderweg maakt u een stop in Veenoord/Nieuw Amsterdam bij het Van­ Goghhuis. Bezoek de kamer van de kunstschilder en beleef het mysterie van het landschap. Daarna vertrekt u naar een prachtig Landgoed in Oosterhesselen, Landgoed De Klencke. Dit Landgoed is een havezate, een 'aanzienlijke landhoeve' die toebehoorde aan zeventiende-eeuwse edellieden. Daarna fiets u door de Mepper Dennen een bos met 2 grote vennen. U wordt verwacht in Wezup bij een prachtig Hotel Restaurant waar ook weer een diner wordt verzorgd en een overnachting.

Dag 4: Uw fietsvakantie gaat weer terug naar Anloo waar u door de stille bossen van het leenerzand fiets om vervolgens nog een bezoek te brengen aan voormalig kamp Westerbork. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Drenthe en dat kunnen en mogen we natuurlijk niet vergeten. In het museum­ café kunt u optioneel gebruik maken van een koffiecoupon. Vanuit het herinner­ingscentrum vervolgt de route zich naar streekmu­seum het Dorp van Bartje. Langs de route kunt u diverse exposities bezichtigen en ook het Anne de Vries museum bezoeken. U fietst vervolgens terug over het prachtige Balloërveld naar het hotel waar deze prachtige reis begon in Anloo. U kunt desgewenst een nachtje extra bijboeken in dit hotel.

De hotels waar u verblijft:

Dag 1: De Herberg in Anloo
Deze Herberg wordt omgeven door bossen en heidevelden en ligt in het rustige dorpje Anloo. U kunt gratis parkeren op het terrein van het hotel. De kamers beschikken over een eigen badkamer en een televisie. In het restaurant worden royale, traditioneel Nederlandse gerechten geserveerd. De Herberg is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten in de prachtige omgeving.

Dag 2: Het hotel in Emmen
Dit arthotel beschikt over ruime kamers met een flatscreen-tv, gratis WiFi en een bureau. De eigen badkamers zijn uitgerust met een bad of douche. Er wordt dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. Het restaurant heeft internationale gerechten met regionale accenten op het menu staan. U kunt van een drankje genieten in de bar, of het grote terras in de binnentuin. In dit Arthotel in Emmen bevindt zich ook het TC Health Centre.

Dag 3: Het Hotel-Restaurant in Wezup
Dit Hotel Café Restaurant en Slijterij ge­legen in het idyllische Drentse dorpje Wezup tussen Emmen en Westerbork in de gemeente Coevorden. Mede door de gemoedelijke Drentse sfeer hebben we al vele gasten mogen verwelkomen. Naast de vele mogelijke dagtrips en vertier in en om Wezup is deze practige locatie heerlijk om te ontspannen en ontstressen.

088-5405805 Persoonlijk advies?

Streetview

Kaart

Foto's

Unescoroute Geopark de HondsrugUnescoroute Geopark de HondsrugUnescoroute Geopark de HondsrugUnescoroute Geopark de Hondsrug
8.5/10
beoordeling
8.5 op 10
Beoordeling gebaseerd op 2 geverifieerde Reviews
Gemiddelde beoordeling
9.0
Ligging
9.0
Prijs / kwaliteit
9.0
Service
7.5
Activiteiten
8.5
Accommodatie
8.5
Eten / drinken
Reviews
gebruiker 9
Wim van Dien
71 jaar
gebruiker Aanbevolen
met partner
02-07-2017 12:20

Dit was een geweldige ervaring.

 • 9.0
 • 9.0
 • 9.0
 • 9.0
 • 9.0
 • 9.0
gebruiker 8
Leo WM Van de Mierop
63 jaar
gebruiker Aanbevolen
met een groep
27-06-2016 08:55

De aanduiding vanuit de hotels naar knooppunten was niet duidelijk.. Vooral vanuit Ten Cate in Emmen was slecht. Wij hebben extra 8 km gedaan om op de start plaats te staan. Het knooppunten plan en plan stond voor dag 2 in omgekeerde volgorde.

 • 9.0
 • 9.0
 • 9.0
 • 6.0
 • 8.0
 • 8.0

Over Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.

" Dit was een geweldige ervaring. "

Anoniem 02-07-2017 12:20

foto