Enjoy.nl
er even lekker tussen uit
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

4-daagse Fietsvakantie in Drenthe - Ontdek Giethoorn en drie Nationale Parken

Bent u op zoek naar een leuke Fietsvakantie in Drenthe? Fiets van hotel naar hotel tijdens deze 4-daagse Fietsvakantie rondom Giethoorn en bezoek drie nationale parken in dit prachtige stukje Drenthe.

vanaf € 93,- p.p.p.n.
Reisduur 4 dagen Er is 1 review gegeven. 8.0
Giethoorn en drie Nationale Parken
Giethoorn en drie Nationale Parken
Giethoorn en drie Nationale Parken
Giethoorn en drie Nationale Parken
Giethoorn en drie Nationale Parken
Giethoorn en drie Nationale Parken

Dit arrangement is inclusief:

  •  Inclusief bagagevervoer (1 koffer p.p.) op de 2e t/m laatste dag
  •  3 Overnachtingen
  •  3x uitgebreid ontbijtbuffet
  •  3x Diner
  •  Fietsroutes

Prijs: vanaf € 279,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer

De prijs is exclusief:

  •  Lunch en drankjes
  •  Toeristenbelasting
  •  Entreegelden
  •  Seizoenstoeslag in april en september van € 3,00 per persoon per nacht
  •  Seizoenstoeslag in mei t/m augustus van € 6,00 per persoon per nacht

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2019 met uitzondering van de feestdagen.

Giethoorn en drie Nationale Parken

In deze vakantie maakt u kennis met de Nationale Parken Friese Wold, Dwingelderveld en Weerribben-Wieden. De Nationele Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse natuur. In de parken zijn alle bijzonderheden van de natuur terug te vinden: bossen, heide, laagveen, beekdalen en vennen. En ook de bewoners variëren per park: bijzondere vogelsoorten, vlinders, reptielen, bevers, dassen en otters. 

Langs de route liggen ook maar liefst 12 kleinere musea die uw bezoek zeker waard zijn. Uw fietstochten gaan door prachtige authentieke Drentse dorpen als Diever en Dwingeloo. Aan het einde van deze fietsvakantie komt u door Giethoorn. Dit dorp wordt ook wel "Hollands Venetië" genoemd. De dorpskern is niet toegankelijk met de auto en bestaat uit allemaal kleine (schier-)eilandjes. Dit heeft internationaal de bijnaam "Village without Roads" opgeleverd.

Het programma:

Dag 1: In de loop van de middag wordt u verwacht in Eese op een prachtige **** Locatie waar u kunt genieten van een heerlijk diner en een overnachting.

Dag 2: Vandaag fietst u langs maar liefst acht musea in het Westelijke deel van Drenthe. Allereerst het Kermis- en Circusmuseum in Steenwijk, daarna toont de Koloniehof u de geschiedenis van de vrije koloniën. Even later fietst u langs het zeemuseum Miramar, om vervolgens drie musea in één gebouw te bezoeken, genaamd 'Museums Vledder'. Hier toont men onder andere valse kunst.

In de bamboetuinen van Mei Chun heeft u het idee dat u in Oosterse landen vakantie houdt. Tenslotte aan het einde van de middag het Natio­nale Vlechtmuseum. Ook als u de musea voorbij fietst is er natuurlijk volop natuurlijk schoon om van te genieten! Water, bossen en heide zijn de typer­ende onderdelen van deze reis. De titel heet niet voor niets 'Giethoorn en de drie Nationale Parken'. 

Na een mogelijk bezoek aan het OERmuseum West Drenthe* in Diever komt u langs het Shakespeare theater waar al 70 jaar stukken gespeeld worden in de open lucht. Dit jaar is een jubileumjaar en wordt er flink uitgepakt. Informeert u naar de speeldata! Vlak voor u het hotel in Diever bereikt, fietst u nog langs het hunebed van Diever, gelegen aan de rand van Nationaal Park Drents Friese Wold.

*OERmuseum: Het hele jaar geopend van dinsdag t/m zondag van 13:30 tot 17:00 uur en in juli en augustus ook op maandag van 13:30 tot 17:00 uur

Dag 3: Goed uitgerust fietst u vandaag langs het Planetron* waar op bepaalde dagen van het jaar sterrenkijkavonden worden georganiseerd. Ook de Sterrenwacht in Dwingeloo met planetarium en de grootste telescoop van Nederland ligt op de route. Onderweg kunt u heerlijk genieten van al het moois in het Nationaal Park Dwingelderveld en kunt u het bezoekerscentrum binnen wandelen. Ook het Pasmanshuus en de Karstenshoeve liggen op de route voordat u na een heerlijke dag Drentse natuur aankomt bij het hotel in Ruinerwold voor uw overnachting en diner.

* Planetron: Op bepaalde dagen van het jaar worden er sterrenkijkavonden georganiseerd. 

Dag 4: Na een heerlijk ontbijt stapt u weer op de fiets richting Giethoorn. Ontdek de schoonheid van moeder natuur bij De Oude Aarde. De mooiste edelstenen, mineralen en fossielen zijn sinds 1969 verzameld in het museum. Daarna kunt in 't Olde Maat Uus, een 100 jaar oude Gieterse boerderij, lekker rondneuzen waarna u weer terugfietst naar het *** Hotel in Eese, waar u ook bent begonnen. U kunt des­gewenst een nachtje extra bijboeken in dit hotel.

De hotels

Dag 1: het hotel in Eese
Vlakbij Giethoorn, in een bosrijke omgeving, aan de voet van de Woldberg, ligt dit prachtige **** Art & Wellness Hotel. Overnachten in het midden van de driehoek "Drentse hei, Friese meren en het Natio­naal Park Weeribben-Wieden. Het is de perfecte uitvalsbasis voor uw activiteiten. Fietsen, wandelen of uitwaaien op het water rondom Giet­hoorn. Ook kunt u fietsen huren of gebruik maken van de fietsen op het oplaadpunt.

Dag 2: het hotel in Diever
In dit Landghotel in Diever aan de rand van het Drents Friese Wold staan gastvrijheid en (h)eerlijke producten hoog in het vaandel. Door kleinschalig­heid en een persoonlijke benadering maken zij het verschil op een verrassende locatie. Zomers is het heerlijk toeven op het door leilinden omgeven terras. In de serre heeft u een mooi panorama-uit­zicht op de schaapskudde. Het Landhotel ligt bij het levendige dorp Diever.

Dag 3: het hotel in Ruinerwold
Gelegen in het Drentse landschap aan de rand van het dorpje Ruinerwold, bevindt zich dit prachtige hotel. Dit romantische en zeer comfortabele viersterrenhotel is gehuisvest in een prachtig neo­klassiek 19e eeuws pand. Het hotel heeft de beschikking over vijf gastenkamers die elk stijlvol en warm zijn gedecoreerd. Voor een sfeervol groepsverblijf is deze locatie ook als guesthouse beschikbaar.

088-5405805 Persoonlijk advies?

Streetview

Kaart

Foto's

Giethoorn en drie Nationale ParkenGiethoorn en drie Nationale ParkenGiethoorn en drie Nationale ParkenGiethoorn en drie Nationale ParkenGiethoorn en drie Nationale Parken
8/10
beoordeling
8 op 10
Beoordeling gebaseerd op 1 geverifieerde Reviews
Reviews
gebruiker 8
Foppe Ent
67 jaar
gebruiker Aanbevolen
28-06-2017 10:48

Voor het eerst hebben we een dergelijke fietstocht gedaan. Met zes personen. We hebben ervan genoten. Natuurlijk was het prachtig weer wat ook een rol speelt. Ook waren we verrast over de mooie accommodaties waar we in verbleven. Zeker voor herhaling vatbaar.

Over Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.

" Voor het eerst hebben we een dergelijke fietstocht gedaan. Met zes personen.
We hebben ervan genoten. Natuurlijk was het prachtig weer wat ook een rol speelt.

Ook waren we verrast over de mooie accommodaties waar we in verbleven.
Zeker voor herhaling vatbaar. "

Foppe Ent 28-06-2017 10:48

foto