Enjoy.nl
het grootste aanbod van complete uitjes
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

Veilen, varen, verrassen - Gezellig en leerzaam dagje uit met rondvaart in Noord-Holland

Een gezellig dagje uit in Noordholland. Breng een bezoek aan de oudste doorvaarveiling ter wereld en doet zelf mee aan een groenteveiling. Daarnaast maakt u een rondvaart door het Rijk der Duizend Eilanden en leert u over de geschiedenis van de tuinders in dit gebied.

vanaf € 30,95 p.p.
varen-veilen-verrassen
varen-veilen-verrassen
varen-veilen-verrassen
varen-veilen-verrassen
varen-veilen-verrassen
varen-veilen-verrassen
fluisterschuitje
fluisterschuitje
schuitje varen
christmas en winterfair

Aanbevolen Aanbevolen

Dit compleet verzorgde dagje uit is inclusief:

  •  Ontvangst met koffie/thee en Broekerbol
  •  Rondvaart door het Rijk der 1000 eilanden
  •  Lunch (Westfriese koffietafel)
  •  Veiling

Prijs: € 30,95 p.p.
Kinderen 4-12 jaar: €23,50 p.p.
Dit arrangement is te boeken vanaf minimaal 10 personen.

*Rondleiding op aanvraag: € 20,- per groep (max. 25 personen)

De prijs van dit gezellige dagje varen is geldig t/m 31 december 2017.

Compleet verzorgd dagje uit in Noord-Holland

Een gezellig dagje uit in Noord-Holland. Breng een bezoek aan de oudste doorvaarveiling ter wereld en doet zelf mee aan een groenteveiling. Daarnaast maakt u een rondvaart door het Rijk der Duizend Eilanden en leert u over de geschiedenis van de tuinders in dit gebied.

Sinds 1975 een vertrouwd adres voor een gezellig uitje

Het museum is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die op 1900 palen boven het water zijn gebouwd.

Het museum bestaat uit twee gebouwen: de Toekomst en het Verleden. Tevens is er een prachtig buitenterrein. De entree bevindt zich in de Toekomst. U herkent het gebouw aan de opvallende buitengevel, waarop een impressie van het oorspronkelijke Rijk der Duizend Eilanden is weergegeven. Het moderne uiterlijk van het gebouw is gerealiseerd op basis van een luchtfoto uit de jaren vijftig.

Rondvaart door het Rijk der Duizend Eilanden

Moerassig, onherbergzaam gebied. Guur, nat en koud. Honderden jaren graven, ploeteren en baggeren gingen er aan vooraf om groenten te kunnen verbouwen op zeer vruchtbare akkers. Dit land was alleen bereikbaar per schuit. Voortbewogen met een kloet voer een tuinder door weer en wind naar zijn akker om hier met blote handen de grond te bewerken, groenten te zaaien en te oogsten. 

Het Rijk der Duizend Eilanden is het land van sterke mannen. De tuinder, de molenaar, de sluiswachter, de handelaar, de scheepstimmerman en de schipper. Het vak leerde je van vader op zoon. Generatie op generatie. Eeuw na eeuw.
Vandaag de dag zijn alle sporen uit het verleden nog zichtbaar en nemen wij u mee op een aangename vaartocht door het laatst overgebleven deel van het Rijk der Duizend Eilanden.

Tijdens uw museumbezoek neemt de schipper u mee in de rondvaartboot. Bij mooi weer een open boot en bij koud weer een gesloten, verwarmde boot. Hij vertelt u over dit bijzondere gebied.

Programma

10.00 uur: Na ontvangst beginnen we het bezoek aan het museum met koffie of thee en een Broekerbol.

11.00 uur: De gidsen nemen u tijdens de rondleiding* mee door het museum en praten u graag bij over het leven van de tuinders en hun familie zo rond het jaar 1900. Dit geeft u een indruk van een werkdag van een tuinder rond 1900.

12.00 uur: Tijdens de rondvaart door het rijk der 1000 eilanden voelt u zich de tuinder die met zijn groente op weg is naar de veiling. U hoort, ziet en voelt hoe het er een eeuw geleden aan toe ging.

13.00 uur: Na de rondvaart serveren wij als lunch een rijk gevulde Westfriese koffietafel. Bestaande uit: diverse soorten brood, 4 soorten vleeswaren, roggebrood, beschuit, kaas, zoetwaren, roomboter, koffie en thee (met als extra optie soep en/of een kroket).

14.00 uur: Het hoogtepunt van de dag! U neemt plaats op de plek van de handelaar in de authentieke veilingbanken. U voelt de spanning als de veilingmeester de groenten aanprijst en u de veilingklok stopt en de prijs bepaalt.

15.00 uur: Einde programma. Uiteraard staat het u vrij om op eigen gelegenheid nog het museum te bekijken.

Let op! Dit is een voorbeeld van de indeling van de dag. De begintijd van het arrangement is in overleg te bepalen. Bij aankomst in het museum wordt de volgorde van het programma bekend gemaakt

088-5405805 Persoonlijk advies?

Kaart

Foto's

varen-veilen-verrassenvaren-veilen-verrassenvaren-veilen-verrassenvaren-veilen-verrassenvaren-veilen-verrassenfluisterschuitjefluisterschuitjeschuitje varenchristmas en winterfair

Reviews

Er zijn geen reviews bij dit uitje

Over Onze partner

Sinds 1975 een vertrouwd adres voor een gezellig uitje

Dit museum is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op dezehistorische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan.Ditsysteem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. De herinnering wordtlevend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die op1900 palen boven het water zijn gebouwd.

Het museum bestaat uit twee gebouwen: de Toekomst en het Verleden. Tevens is er eenprachtig buitenterrein.
De entree bevindt zich in de Toekomst. U herkent het gebouw aan de opvallendebuitengevel, waarop een impressie van het oorspronkelijke Rijk der Duizend Eilanden isweergegeven. Het moderne uiterlijk van het gebouw is gerealiseerd op basis van eenluchtfoto uit de jaren vijftig.

Interesse in deze partner en haar aanbod? Gebruik de onderstaande mogelijkheden voor direct contact en/of informatie. Bel 088-5405805 als u gratis advies en/of ondersteuning wenst van een van onze specialisten.

foto