Enjoy.nl
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

4 Dagen Zeilen met Oud en Nieuw!

Met Oud en Nieuw aan boord van een prachtig zeilschip verblijven. Proost op het nieuwe jaar en luid het dit jaar op een wel hele bijzondere wijze in. Stap op 29 december aan boord in Harlingen en zeil mee naar Terschelling. Op 1 januari komt u weer aan en heeft u een unieke belevenis gehad.

vanaf € 295,- p.p.
Er zijn 2 reviews gegeven. 9.0
zeilen
zeilen
zeilen op de wadden
etmaal zeilen
etmaal zeilen

Bij de Zeiltocht met oud en nieuw is inbegrepen:

 •  Inschepen zaterdagavond 29 december 20.00 in Harlingen
 •  Ontschepen dinsdag 1 januari 17.00 in Harlingen
 •  3x Ontbijt
 •  3x Lunch
 •  2x Diner

Prijs: € 295,- p.p. op een klipper.
Prijzen zijn op basis van volpension, maar exclusief drankjes!
Toeslag 1 persoon in een 2-persoonshut € 60,-

De prijzen van dit arrangement zijn geldig tot en met 1 januari 2019

Beleef de feestdagen aan boord

Aan boord van de tweemastklipper Actief zal dit jaar weer de Oud- en Nieuwjaars cruise plaatsvinden.

Schipper Droes Koopmans en zijn ervaren bemanning organiseren al vele jaren met de Actief onvergetelijke reizen over het Wad en naar de Waddeneilanden.

Varen rond oud en nieuw is een beleving op zich. Een reis over het Wad, op het ritme van het getij en het weer, in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa, de Unesco werelderfgoed Waddenzee.

Gestreefd wordt naar onderstaand programma maar soms dwingt de natuur en ziet de cruise er heel anders uit. Blijft staan dat u in een bijzondere ambiance, met uitstekende verzorging, een prachtige reis gaat maken.

Een voorbeeld van de Oud en Nieuw reis:

U scheept in, op zaterdagavond 29 december 2018, aan boord van de Actief in de prachtige havenstad Harlingen. U krijgt een eigen hut, uw bed is opgemaakt en een handdoekenpakket ligt voor u klaar.

Onder het genot van een welkomstdrankje en heerlijke hapjes maakt u kennis met de andere gasten en de crew. Schipper Droes geeft uitleg over het schip en de reis voor de komende dagen.

’s Avonds kunt u nog even het sfeervolle Harlingen bekijken

De volgende morgen, zondag 30 december, na een stevig ontbijt,  verlaat het schip de haven van Harlingen. De matroos geeft u graag uitleg over het zeilen. De tocht gaat door geulen, langs zandbanken met rustende zeehonden naar het mooie eiland Vlieland. Onderweg wordt een uitgebreide lunch verzorgd. In de loop van de middag meert het schip af in de haven van Vlieland en kunt u het eiland met haar prachtige duinlandschappen, stranden  en het idyllische dorpje Oost-Vlieland bezoeken.

Terug aan boord: borreltijd met heerlijke hapjes, een driegangenmenu en napraten met koffie, cognac en Belgische bonbons.

Maandag 31 december, op een van te voren afgesproken tijdstip vertrekt de Actief richting West-Terschelling, De tocht gaat door het zeegat tussen Vlieland en Terschelling, de Vliestroom, langs de Richel en de Gronden van Stortemelk. In de middag meert u af in de haven van West-Terschelling.

U kunt zo van het schip dit gezellige plaatsje inwandelen.

De kombuiscrew zorgt de gehele dag weer voor u en de laatste dag van 2017 wordt afgesloten met een verrukkelijk diner.

Het oude jaar uitzwaaien en het nieuwe jaar begroeten is in de haven van West-Terschelling een bijzondere gebeurtenis. Zodra het twaalf uur is klinken de scheepstoeters en de champagnekurken knallen; dit alles onder het eeuwig brandende licht van de Brandaris.

Dinsdag 1 januari 2019 vertrekt het schip, in de loop van de morgen, weer richting de vaste wal; een prachtige zeiltocht voor de boeg.

Wanneer de skyline van Harlingen in zicht komt heeft u het gevoel een lange, ontspannende vakantie achter de rug te hebben.

Zeilklipper Actief

Een zeilschip met een verleden. In 1899 werd de Johanna Christina te water gelaten. Toen nog met één mast en 24 meter lang. Het schip voer met vracht over de Hollandse binnenwateren. Eerst zeilend en later met de motor.

In 1990 werd het schip omgebouwd tot  modern, comfortabel en sportief passagierszeilschip.  Haar naam werd gewijzigd in Actief, waardoor zij de herinnering aan een actief verleden in de binnenvaart altijd bij zich draagt.

Onder het dek bevindt zich een ruime, gezellige zitruimte en een volledig ingericht luxe kombuis met biertap, koelkasten en een goede kookgelegenheid.

088-5405805 Persoonlijk advies?

Kaart

Foto's

zeilenzeilen op de waddenetmaal zeilenetmaal zeilen
9/10
beoordeling
9 op 10
Beoordeling gebaseerd op 2 geverifieerde Reviews
Gemiddelde beoordeling
10.0
Ligging
9.0
Prijs / kwaliteit
10.0
Service
8.0
Activiteiten
9.0
Accommodatie
10.0
Eten / drinken
Reviews
gebruiker 9
Wietse Berends
56 jaar
gebruiker Aanbevolen
met partner
08-01-2018 10:12

Een zeilcruise met oud en nieuw is een fantastische ervaring, heel bijzonder. Aanrader!!

 • 10.0
 • 9.0
 • 10.0
 • 8.0
 • 9.0
 • 10.0
gebruiker 9
Henny Jansen
65 jaar
gebruiker Aanbevolen
04-01-2017 09:39

Alles uitstekend verzorgt Droes en de bemanning zeer vriendelijk. Gerechten uitstekend bereid. Goed schip en prima vertoeven aan boord. Misschien gaan we nog een keer met oud op nieuw.

Over Onze partner

Zeilen vanuit Harlingen

Sinds 1985 organiseren wij groepszeilreizen en mee-zeilreizenop historische en klassieke zeilschepen. Het gemeenschappelijk doel is de prachtige zeilschepen in stand te houden, te laten varen en voor iedereen toegankelijk te maken. De traditionele zeilvaart verdient dat.De schepen, varende onder de vlag van de SHZH, voldoen aan de strenge veiligheidseisen van de Binnenschepenwet.

Hart voor het reilen en zeilen van de schepen

Alle schippers zijn lid van de SHZH. Ze hebben hart voor het reilen en zeilen van de schepen en oog en oor voor de wensen van reizigers. De unieke werkwijze van de SHZH is te danken aan een persoonlijke benadering en de korte lijnen tussen klant, kantoor en schipper.

Wat u wilt, zeg het maar!

Een zeilschip van de SHZH kunt u huren voor 1 dag, 2 dagen, een week, een midweek, een week of nog langer. Aan boord is het mogelijk in een goed geoutilleerde kombuis zelf uw eten te bereiden. Maar u kunt er ook voor kiezen dat deels of geheel door een professioneel cateringbureau van de SHZH te laten verzorgen.

De ene zeilreis is de andere niet.

Geef dus uw wensen door en we maken graag een zeilreis voor u. Op basis van uw persoonlijke wensen ontvangt u van ons dan een offerte op maat.

" Een zeilcruise met oud en nieuw is een fantastische ervaring, heel bijzonder. Aanrader!! "

Wietse Berends 08-01-2018 10:12

Uw laatst bekeken uitjes
foto