Enjoy.nl
een avondje vermaak en vertier
telefoon 088-5405805
Persoonlijk advies?

Avondje zeilen: de avond van de knar

Avondje zeilen: de avond van de knar op een authentieke botter is een heerlijk avondje uitwaaien op het Veluwemeer. Tijdens een ontspannen zeiltocht geniet u met familie, vrienden of collega's aan boord en sluiten we de vaart af met een gezellige barbecue.

vanaf € 62,50 p.p.
Er zijn 4 reviews gegeven. 8.5
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Zeiluitje met het bedrijf op de botter BU113
Teamuitje zeilen beleven op het IJsselmeer
Relaxen met familie en vrienden met een zeildag op het IJsselmeer
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Spakenburgse Botter
Met het hele team meewerken aan boord
Spakenburgse Botter

Dit arrangement is inclusief

 •  Huur schip voor 2 uur
 •  Ontvangst met soep en stokbrood
 •  Schippersborrel
 •  BBQ
 •  Onbeperkt consumpties

Prijs: € 62,50 exclusief btw per persoon all-in 

Minimum aantal personen: 12.

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2019.

Avondje zeilen op een Botter

Avondje zeilen: de avond van de knar op een authentieke botter is een heerlijk avondje uitwaaien op het Veluwemeer. Tijdens een ontspannen zeiltocht geniet u met familie, vrienden of collega's aan boord en sluiten we de vaart af met een gezellige barbecue.

Het stoerste visserschip

Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo'n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen.

Uw beleving

De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuydersee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers. Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

Zeilavond: De Avond van de Knar

Aan boord van de Botter genieten van de invallende schemering, en met wat geluk een prachtige zonsondergang? Dat kan met een avondarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Het programma

Het programma:

18.00 uur: Ontvangst in 't Schippershuys met soep en stokbrood
18.30 uur: Palaver met een korte historische inleiding het indelen van de schepen en de te varen koers.
18.45 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen.
19.00 uur: Schippersborrel
20.45 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg
21.00 uur: Aanvang barbecue met consumpties
23.00 uur: Einde arrangement

088-5405805 Persoonlijk advies?

Streetview

Kaart

Foto's

Spakenburgse BotterZeiluitje met het bedrijf op de botter BU113Teamuitje zeilen beleven op het IJsselmeerRelaxen met familie en vrienden met een zeildag op het IJsselmeerSpakenburgse BotterSpakenburgse BotterSpakenburgse BotterSpakenburgse BotterMet het hele team meewerken aan boordSpakenburgse Botter
8.5/10
beoordeling
8.5 op 10
Beoordeling gebaseerd op 4 geverifieerde Reviews
Gemiddelde beoordeling
8.0
Ligging
9.0
Prijs / kwaliteit
9.0
Service
9.0
Activiteiten
9.0
Accommodatie
8.0
Eten / drinken
Reviews
gebruiker 8
E. Manten
51 jaar
gebruiker Aanbevolen
met vrienden
04-10-2012 10:31

Een avondje varen met de Knar en aansluitend een prima BBQ is door onze groep als zeer geslaagd beoordeeld. De ontvangst en begeleiding waren erg vriendelijk, de vaartocht zelf heerlijk ontspannen en mede door de bemanning was er een hele goede sfeer met veel lachen en tegelijkertijd informatief. Als groep alle tijd elkaar weer te spreken en we hebben de geschiedenis van het varen/vissen met deze schepen er op een prettige manier bij gekregen. Het eten/drinken was ruim voldoende aanwezig (al miste 1 persoon wat groente bij de BBQ) en overal was voldoende tijd voor. Kortom, ik zou het iedereen aanraden als je een leuke activiteit wil waarbij je naast iets doen ook elkaar weer eens wil kunnen spreken. En dat voor een goede prijs en aangename begeleiding.

 • 8.0
 • 9.0
 • 9.0
 • 9.0
 • 9.0
 • 8.0
gebruiker 10
J. Viguurs
gebruiker Aanbevolen
19-04-2011 15:27

Geweldig uitje, erg goede service, leuke mensen, goed en veel eten en vooral eenfijne prijs! Absolute aanrader!!!

gebruiker 8
E. van Alebeek
gebruiker Aanbevolen
20-09-2010 11:34

Goed verzorgd en goede sfeer. Bemanning en bediening capabel en leuk.

gebruiker 8
C.A. Nitzsche
gebruiker Aanbevolen
30-07-2010 12:02

Ontzettend gezellige avond met heel vriendelijke schippers

Over BotterEvents.nl

Algemeen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

BotterEvents.nl

U kunt een Botter huren bij BotterEvents.nl voor familieuitjes, vrijgezellenfeesten, teambuildingsactiviteiten, Botter races, workshops, themafeesten, vergaderbijeenkomsten en nog veel meer.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Kijk voor meer informatie op BotterEvents.nl en neem via het contact formulier contact met ons op !

Vertrekhavens

- Spakenburg
- Kampen
- Huizen
- Elburg

Spakenburg

In de haven van Spakenburg liggen fantastische authentieke schepen die u zeker moet zien als u dit dorp aan doet. Klederdrachten, de Oude Haven, visserij, hier ziet u het leven zoals dat heel vroeger ging. Ontdek Spakenburg zelf en maak een vaart op schitterende botters.

" Geweldig uitje, erg goede service, leuke mensen, goed en veel eten en vooral eenfijne prijs!
Absolute aanrader!!! "

J. Viguurs 19-04-2011 15:27

Uw laatst bekeken uitjes

Meer leuke uitjes

foto